Een graankorrel

Gepubliceerd op 23 april 2023 om 13:04


Heb je al wat gezaaid in je tuin? Dan zie je dat een zaadje er nog niet zo uit ziet, zoals je hoopt dat het worden gaat. Een graankorrel moet eerst afsterven voordat er een eetbare plant uit kan groeien. Lees je deze studie met me mee?


Een kale graankorrel

We zaaien niet de plant die het worden zal, maar een kale graankorrel.

En wat u zaait,daarvan zaait u niet het lichaam dat worden zal, maar een kale graankorrel, al naar het voorvalt, van tarwe of van een van de andere graansoorten. (1 Kor. 15:37, HSV)


Elke plant is verschillend

God heeft ons, net als de graankorrel, geschapen zoals Hij het heeft gewild. Dit gaat om onze uiterlijke vorm.

God echter geeft daaraan een lichaam zoals Hij heeft gewild, en aan elk van de zaden zijn eigen lichaam. (1 Kor. 15:38, HSV)

Als je nu denkt aan mensen die met een aangeboren aandoening zijn geboren, kan ik je geruststellen. Dit heeft God niet zo bedoeld. Zoals ik al eerder heb genoemd, is onze dochter slechtziend geboren. Geneest God ons lichaam, in dit leven, altijd? Nee. Geneest God onze ziel altijd? Ja! Als wij dit willen?

Helaas is deze aarde vervloekt (lees oudere blogs/ bijbelstudies) vanwege de zondeval. Satan heeft nu nog invloed op deze aarde en de mensen en dieren die daarop leven. De tijd, dat aan zijn heerschappij een einde komt, is gelukkig heel dichtbij. Dan zal alles weer naar Gods Beeld herstelt worden. Eerst het lichaam van Zijn heiligen en dán de schepping! Lees maar in Zijn Woord.


Als de tarwekorrel sterft, draagt hij veel vrucht

Het gaat hier op aarde niet om onze uiterlijke mens. Het gaat om ons innerlijk, dat moet afsterven. Onze eigen 'ik'. Pas als dit gebeurt, kunnen wij vrucht dragen. Net zoals de tarwekorrel. Dan kunnen wij de regen van Gods Geest ontvangen en indrinken.

Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Als de tarwekorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft hij alleen, maar als hij sterft, draagt hij veel vrucht.

Wie zijn leven liefheeft, zal het verliezen, en wie zijn leven haat in deze wereld, zal het behouden tot het eeuwige leven. (Joh. 12:24-25, HSV)

Is ons lichaam belangrijk? Nee. Ons uiterlijk behoort tot deze wereld. Wij richten ons op het hemelse. Als ik zie hoe onze dochter een ongeremd vertrouwen heeft in onze hemelse Vader.. dan prijs ik de Heer!

Hoe jong zij ook is met haar elf jaren, zij ziet van jongs af aan met geestelijke ogen. Zij voelt haarfijn aan als zij iets hoort of ziet, wat niet van Hem komt! Zij haat haar leven in deze wereld (op een manier zoals in bovenstaande tekst). Zij verlangt naar de wederkomst van de Here Jezus.«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb