De oogst

Tijdens dit leven zaaien wij. Het is mogelijk dat iemand zaait, maar dat een ander, oogst. Hoe dan? Samen mogen zij zich verblijden. Prachtig! En de uiteindelijke oogst komt als de bruid/ gemeente volledig is geworden bij de voleinding van deze wereld.

Lees meer »

Het zaad

Het zaad is het woord van God. Het moet wel in de goede aarde vallen. Wat wordt bedoeld met 'de goede aarde' ? Wie zijn dat?

Lees meer »

Een graankorrel

Heb je al wat gezaaid in je tuin? Dan zie je dat een zaadje er nog niet zo uit ziet, zoals je hoopt dat het worden gaat. Een graankorrel moet eerst afsterven voordat er een eetbare plant uit kan groeien. Lees je deze studie met me mee?

Lees meer »

Mijn tuin

Mijn tuin is het visitekaartje van mijn huis. Zo is ook mijn levenshouding het visitekaartje van mijn hart. Jarenlang besefte ik dat niet. Met liefde zorg ik voor mijn tuin. Zorg ik ook met die liefde voor de mensen om mij heen? Zien zij een stralende door God geslepen edelsteen? Lees...

Lees meer »

In de liefde geworteld

Het eerste zaadje van de lente is ontsproten. God is liefde. Zijn wij ook geworteld in Zijn liefde? Begrijpen wij de breedte, lengte, diepte en hoogte van Gods liefde? Zijn liefde gaat de kennis te boven. Dat we vervuld mogen worden tot heel de volheid van God. Lees dit zaadje.

Lees meer »