Ik heb periodes dat ik bid om gesprekken te krijgen met mensen over het evangelie. Op een moment dat je het niet verwacht krijg je dan opeens een bijzonder gesprek.

Op een ochtend was ik bezig met de voorbereidingen voor een diner. Ik was iets vergeten en reed naar de supermarkt. Later begreep ik waarom ik daar moest zijn. 

Ik stond bij de kassa om af te rekenen toen de vrouw voor mij zich plotseling omdraaide. Ik moest iets zeggen en zei: "zo even de laatste dingetjes voor het kerstdiner ophalen". "Nee", zei de vrouw, "ik ben Joods, wij vieren geen kerst". Zo kwam van het één het ander en even later stonden we buiten te praten over Jezus. Al gauw kreeg ik in de gaten dat zij het over een andere Jezus had. Van iemand die vanuit de occulte wereld tot bekering was gekomen had ik gehoord dat je altijd moet vragen: "Wie is Jezus voor jou?". Dat deed ik dan ook. Ze zei dat Jezus een heler was, hij zat in haar aderen en was overal om haar heen. Ze had twee keer een bijzondere ontmoeting gehad met deze jezus met een kleine letter, waar ze veel energie van had gekregen. Ik vertelde haar dat Jezus mijn verlosser is. Zij antwoordde dat zij zichzelf kon verlossen. Jezus was dus niet haar verlosser. Dus het was duidelijk dat we niet in dezelfde jezus geloofden.

In de bijbel staat ook geschreven dat er velen zullen komen in de naam van Jezus en zeggen dat ze de Christus zijn en zij zullen velen misleiden (Matt 24:5). Aan het einde van het gesprek vroeg ik of ik voor haar mocht bidden. Ze zei dat ze dat heel hard nodig had. Toen vroeg ze of ze ook voor mij mocht bidden. Ik kon daar natuurlijk geen nee op antwoorden. In de auto heb ik direct de macht van haar gebed verbroken in de naam van Jezus en ik heb voor haar gebeden dat ze de ware Jezus mag leren kennen en dat Hij haar verlosser mag zijn. 's Avond heb ik samen met mijn man nog een keer gebeden voor haar. 

 

 

(Helaas hebben wij geen invloed op de advertenties op deze website)

Maak een Gratis Website met JouwWeb