Dit ben ik

Hoi, ik ben Ilona. 47 jaar. Getrouwd en moeder van twee tienermeiden. De foto hierboven is alweer een aantal jaren geleden genomen. Ik houd van Gods schepping. Ook van de bloemen in mijn tuin zoals hierboven. In mijn vrije tijd mag ik graag lezen, bloggen, pianospelen, zingen, schilderen, wandelen, tafeltennissen en bovenal de bijbel bestuderen.


Het doel van deze website

Deze website heb ik allereerst opgezet voor mijzelf. Zodat ik meer gemotiveerd werd om in de bijbel te gaan lezen. Alles wat mij tot nadenken stemt, onderzoek ik in de bijbel. Daar schrijf ik blogs over. 

Ook hoop ik jou en anderen te inspireren om meer tijd in de bijbel door te brengen. Ik ben zo enthousiast over Gods woord. Merk je dat? Er is geen betrouwbaarder boek dan de bijbel. Gods Geest maakt mij steeds meer dingen duidelijk. De dingen die (nog) niet duidelijk zijn voor mij, laat ik liggen. Ik strek mij uit naar meer inzicht en kennis van Gods Woord. De Enige Die mij inzicht kan geven is God, door middel van Zijn Geest.


Niets van mijzelf Heer

Regelmatig als ik aan het bloggen ben, brengt Gods Geest mij de teksten, die ik nodig heb, in gedachten. Steeds verwonder ik mij daarover. Herken je dit? Nu, tijdens dit schrijven, moet ik denken aan een oud lied  'Niets van mijzelf Heer, alles van Jezus, dat is oh Heiland slechts wat ik begeer'.

Inmiddels kan ik niet meer ophouden met in de bijbel te lezen. Er gaat geen dag voorbij of ik lees een aantal teksten of tekstgedeelten. Het is een honger en dorst in mij die ik niet kan uitleggen. Alleen als jij dit herkent, dan begrijp je mij.


Kennis en inzicht verwerven

Mijn grote wens is om zoveel mogelijk kennis en inzicht te verwerven tijdens dit leven. Wat ik niet te weten kom, zal mij straks duidelijk worden.

Het beginsel van wijsheid is de vreze des HEEREN, en de kennis van de heiligen is inzicht. (Spr. 9:10, HSV)

Nu immers kijken wij door middel van een spiegel in een raadsel, maar dan zullen wij zien van aangezicht tot aangezicht. Nu ken ik ten dele, maar dan zal ik kennen, zoals ik zelf gekend ben.’
‭‭1 Korinthe‬ ‭13‬:‭12‬ ‭HSV‬‬