Neem de tijd - lees de bijbel

Tips om tijd te maken voor de bijbel


Een moment rust

Een moment om in de bijbel te lezen, Gods Woord te overdenken en te bidden om inzicht. Dit is bedoeld om ons geloof in God te versterken. Zelf kom je dan ook helemaal tot rust. Dat is ook wat God ons graag wil geven door Zijn Zoon Jezus. Onze hemelse Vader wil graag een relatie met ons. En in een relatie steken we normaal gesproken energie zodat we elkaar leren kennen. Zo kunnen wij door de bijbel heen God leren kennen.

Heb je een vast tijdstip waarop je dit kunt doen? Dat is heel fijn. Persoonlijk ben ik niet zo gestructureerd. Er is een tijd geweest dat er weken voorbij vlogen waarin ik maar weinig tijd doorbracht in de bijbel. De laatste jaren heb ik veel honger gekregen naar Gods Woord. Hoe meer ik lees, des te meer het mijn geloof versterkt. Zo wordt de afstand verkleind tot mijn hemelse Vader.


Waarom de tijd nemen om in de bijbel te lezen?

Wil je graag meer tijd in de bijbel doorbrengen, maar weet je niet hoe je hieraan toekomt? Graag wil ik je door middel van tips helpen om mogelijkheden te creëren, waardoor je hopelijk meer tijd in de bijbel gaat doorbrengen.

Juist in deze tijd is het zo belangrijk om bijbelteksten in je op te nemen. Zelf kwam ik tot het besef dat ik dagelijks maar weinig tijd doorbracht in de bijbel. Dat is de reden waarom ik een aantal jaren geleden met deze website begonnen ben. Dit is mijn stok achter de deur om meer in de bijbel te lezen.

Laatst hoorde ik een spreker noemen dat we niet weten of er een moment komt dat we geen bijbel meer tot onze beschikking hebben. Teksten in de bijbel wijzen erop dat er een periode aankomt dat we God niet meer vrij kunnen dienen. Daarom is het zo belangrijk om veel in de bijbel te lezen zodat Gods woorden in ons geheugen gegrift staan.


Tips om meer in de bijbel te lezen

Vind je het moeilijk om tijd te maken om de bijbel te lezen? Dan heb ik de volgende tips voor je. Hierna ga ik per punt uitleggen waarom dit zo handig is om te doen. Ik hoop dat je hierdoor meer tijd gaat doorbrengen in de bijbel, Gods woord.

 • Bedenk welk tijdstip van de dag een rustig moment voor je is
 • Creëer een rustige plek
 • Download de app van de HSV bijbel op je telefoon
 • Als je facebook hebt, sluit je dan aan bij verschillende pagina's mbt de bijbel
 • Nodig een vriend/ vriendin uit om samen bijbel studie te doen
 • Stuur je vriend/ vriendin bijbelteksten toe die je zijn opgevallen via de mail of app
 • Noteer tijdens een prediking in je kerk/ gemeente de genoemde bijbelteksten
 • Let goed op wat God tegen je wil zeggen via mensen/ een boek of iets anders

Lees voor de nacht een stukje uit de bijbel

Van huis uit heb ik de goede gewoonte meegekregen om 's avonds voor het slapengaan een stukje in de bijbel te lezen. Ik ben er erg dankbaar voor dat mijn ouders me dat hebben aangeleerd. Zo lezen mijn man en ik dus elke avond voor de nacht een stukje uit de bijbel. Het gebeurt regelmatig dat we naar aanleiding daarvan hele gesprekken krijgen over het geloof. We komen er zo weer te laat achter dat we beter wat eerder naar bed hadden kunnen gaan ;) Maar toch is het zo mooi dat we zo samen het belangrijkste in het leven kunnen delen. Wat een zegen is dat!


Download de app van de HSV bijbel op je telefoon

Op deze app vind je onder andere de tekst van de dag. Ook staan er diverse handige tools op die je kunt gebruiken. Zo heb je altijd de bijbel bij de hand waar je ook bent. Als je in de trein, bus of wachtkamer zit kun je, in plaats van doelloos te facebooken of een spelletje te doen, de app openen en een stukje uit de bijbel gaan lezen.

Via de link hieronder kun je de app van de (Herziene) Statenvertaling downloaden.


Sluit je aan bij diverse facebook pagina's met de bijbel

Op facebook vind je diverse pagina's waarop je samen Gods Woord kunt overdenken en bemoedigen kunt delen en ontvangen.

Ik heb een aantal voor je op een rijtje gezet:

 • De Bijbelonderzoeker
 • Bijbel Challenge
 • Aantekeningen bij de Bijbel
 • Woorden van Gods liefde
 • Bijbeltijd (staat er uiteraard ook op ;))
 • Bijbel en beeld van Tammo A.J. Schut
 • Christelijke Bemoediging
 • Christelijke afbeeldingen/ Bemoedigingen
 • Bemoedigingen

Persoonlijk volg ik veel vrienden die teksten en studies delen. In het overzicht zie ik dan dagelijks iets voorbijkomen wat mij ertoe aanzet om de bijbel te gaan lezen.


Nodig iemand uit om samen bijbel studie te doen

Persoonlijk ben ik graag alleen, maar ik hoor om me heen dat er mensen zijn die regelmatig afspreken om samen bijbelstudie te doen en te bidden met elkaar. Als je de tijd hiervoor hebt kan dit echt stimulerend werken. Zelf hou ik wel van het spontane. Tijdens een kopje koffie/ thee met een vriendin noemen we tijdens de gesprekken door bijbelteksten die ons zijn opgevallen.

Zo gebeurt het weleens (niets is toeval) dat de ander ook iets heeft gelezen wat daarop slaat. Zo appen we elkaar na de gezellige ochtend de teksten nog even toe en gaan daar weer verder mee.


Stuur je vriend/ vriendin bijbelteksten toe via de mail of app

Sinds de lockdown doen we met een groepje regelmatig bijbelstudie via de mail. Iemand stuurt een aantal teksten toe waar hij/ zij mee bezig is en vragen over heeft. De anderen reageren daar dan weer op en zo zijn we met elkaar bezig met Gods Woord. We merken dan ook dat Gods Geest een ieder persoonlijk leidt ook door de bijbel heen. Wat de één niet weet, daar heeft de ander wel eens iets over gelezen in de bijbel. Zo kunnen we elkaar helpen als geestelijke familie.


Noteer bijbelteksten tijdens de preek

Om beter naar een spreker te kunnen luisteren helpt het mij om aantekeningen te maken tijdens de prediking. Ik noteer vooral bijbelteksten. Die bijbelteksten leiden bij mij vaak weer tot een mooi onderwerp voor een nieuw blog. Het kan ook een tip zijn voor u/ jou om de teksten later nog eens na te lezen.


Laat me weten of de tips op deze pagina helpend kunnen zijn

Heb je wat aan deze tips? Of heb je aanvullende tips? Laat hieronder weten hoe jij tijd vrijmaakt om in de bijbel te lezen.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Helaas hebben wij geen invloed op de advertenties. Wij gebruiken alleen gratis webruimte.