Neem de tijd - lees de bijbel

Over mij


Even voorstellen

Hoi! Ik ben Ilona. Ik ben getrouwd en samen met mijn man heb ik twee dochters van 13 en 9 jaar. We wonen aan de rand van het mooie Zwolle.

Deze website heb ik gemaakt met als doel om meer met de bijbel, Gods Woord, bezig te zijn. Door elke week blogs te schrijven blijf ik ook meer actief in het luisteren naar wat God mij te zeggen heeft of wil laten zien.

Sinds ik blogs schrijf, luister ik veel beter naar preken door middel van het maken van aantekeningen. Als ik een film kijk dan zie ik de boodschap die erin zit nu veel beter. Zo zijn er veel meer dingen. Door de dag heen word ik geattendeerd op onderwerpen voor een nieuw blog.


Jij bent het bewijs dat leven zonder hersenen mogelijk is

Ik ben van jongsaf met het geloof opgegroeid. Toen ik zestien was heb ik heel bewust de keuze gemaakt om me te laten dopen. Ik las in de bijbel, bad tot God, ging naar de kerk en bezocht soms een conferentie of een praise-avond. Zo ging het jaren en gesprekken over het geloof daar was ik niet echt bij betrokken. Het leek achteraf of ik meelifte met het geloof van mijn ouders.

Op een dag gebeurde er iets bijzonders. Nadat ik voor iets speciaals gebed vroeg aan een zendeling die sprak bij ons in de kerk. Later hoorde ik dat hij samen met de tolk en haar man voor mij had gebeden.

Die bewuste avond kreeg ik zomaar een sms op mijn telefoon met de boodschap:

'JIJ BENT HET BEWIJS DAT LEVEN ZONDER HERSENEN MOGELIJK IS'

Ik schrok en dacht dat diegene boos op mij was, maar het bleek om een grap te gaan. Ik vergat het weer en de volgende dag legde iemand mij het volgende raadsel voor:

'ER ZIT EEN GROEN DINGETJE IN JE HOOFD DAT VERVEELT ZICH DOOD, RARA WAT IS DAT?'

ANTWOORD: 'EEN HERSENVRETERTJE'

Diezelfde avond pakte ik zomaar zonder erbij na te denken een boek uit de kast. Ik sloeg 'em open en las:

'JE MOET JE HERSENEN VOOR DE HEER GEBRUIKEN'

Sindsdien veranderde er iets zichtbaars aan mijn geloofsleven. Ik nam actief deel aan gesprekken over het geloof. De bijbel werd voor mij echt het levende woord van God.


Met vallen en opstaan

Mijzelf zie ik als een klein schepsel van God die probeert elke dag weer opnieuw te proberen het voorbeeld van Jezus na te volgen. Ik geloof in God, maar ook dat er een duivel bestaat die mij steeds onderuit probeert te halen. God wil mij graag vormen naar het beeld zoals hij mij bedoeld heeft. De duivel probeert daar steeds tussen te komen en geeft mij de meest vreselijke gedachten over mijzelf. Soms laat ik me daar even door meeslepen, maar gelukkig is God dichtbij en mag ik mij op Hem richten.

Hij is mijn hemelse Vader en maar één gebed bij mij vandaan. En ik geloof en lees in de bijbel dat Jezus de duivel heeft overwonnen. Jezus is weer opgestaan uit het graf en Hij leeft. Hij leeft in mij en wil ook in jou en iedereen leven. Hij heeft de prijs betaald voor elke zondaar op aarde zodat wij door Jezus tot de Vader kunnen gaan. Jezus is de Enige Weg tot de Vader.

Mijn wens is dat iedereen door mij heen Jezus kan leren kennen. Ik ben jammer genoeg niet perfect en dagelijks zijn mijn vleselijke en geestelijke natuur in gevecht met elkaar. Het doel is om de prijs en de overwinning te behalen die voor mij ligt. Het eeuwige leven. Jezus heeft al overwonnen, maar nu mag ik de weg met Hem hier volbrengen op aarde totdat Hij komt! Amen!


Reactie plaatsen

Reacties

Andrea
een jaar geleden

Mooi en leuk verteld, mooi he om op zo'n speciale manier tot geloof te komen, ik heb weer een ander verhaal, God roept ons op gave manieren als we maar luisteren,, hihi,,Hersenvretertje, hihi,

Jolien Hoekman
een jaar geleden

Wat mooi dat je dit deelt!