Onder Zijn vleugels

Gepubliceerd op 20 maart 2023 om 15:03

Wat betekent het werkelijk om de toevlucht te nemen onder de vleugels van God? Graag deel ik een aantal bemoedigende teksten met jou. Een overdenking over de adelaar, die zijn vleugels juist rust geeft in de storm.


Onder Gods vleugels

Hoe kostbaar is Uw goedertierenheid, o God! Daarom nemen de mensenkinderen de toevlucht onder de schaduw van Uw vleugels. (Ps. 36:8, HSV)

Hoe komen we daar onder Zijn vleugels? Als we onze eigen weg blijven vliegen, dan is dit niet onze schuilplaats. Dat lijkt mij duidelijk.

Mijn conclusie is dus dat we ons vertrouwen volledig op Hem moeten stellen, zullen we Zijn vleugels tot schuilplaats hebben. Willen we dat? Alles van Hem verwachten en niets van onszelf?

Ik zal in alle eeuwigheid in Uw tent verblijven, mijn toevlucht zoeken in de schuilplaats onder Uw vleugels. (Ps. 61:5, HSV)


Beschutting

Als we onder Zijn vleugels blijven, dan is Jezus is onze Beschutting.

Hij zal u beschutten met Zijn vlerken, onder Zijn vleugels zult u de toevlucht nemen, Zijn trouw is een schild en een pantser. (Ps. 91:4, HSV)

Jesaja profeteerde van Hem..

Die Man zal zijn als een beschutting tegen de wind, een schuilplaats tegen de vloed, als waterbeken in een dorre streek, als de schaduw van een zware rots in een dorstig land. (Jes. 32:2, HSV)

Samengevat is Jezus dus als:

  • een Beschutting tegen de wind
  • een Schuilplaats tegen de vloed
  • de Schaduw van een zware rots in een dorstig land

Vertrouw op de HEERE, tot in eeuwigheid, want de HEEREHEERE is een eeuwige rots. (Jes. 26:4, HSV)


U bent mijn Schuilplaats

 

U bent mijn schuilplaats en mijn schild, op Uw woord heb ik gehoopt. (Ps. 119:114, HSV)

Wie in de schuilplaats van de Allerhoogste is gezeten, zal overnachten in de schaduw van de Almachtige. (Ps. 91:1, HSV)

U bent mijn schuilplaats, U beschermt mij voor benauwdheid, U omringt mij met vrolijke gezangen van bevrijding. (Ps. 32:7, HSV)

De HEERE is uw Bewaarder, de HEERE is uw schaduw aan uw rechterhand. (Ps. 121:5, HSV)


In de schaduw van Uw vleugels

Bewaar mij als Uw oogappel, verberg mij onder de schaduw van Uw vleugels. (Ps. 17:8, HSV)

We zijn Zijn oogappel.. hoe prachtig is dat! En we mogen zingen onder schaduw van Zijn vleugels. "U bent mijn Schuilplaats Heer, U vult mijn hart steeds weer"

...voorzeker, U bent een Helper voor mij geweest; onder de schaduw van Uw vleugels zal ik vrolijk zingen. (Ps. 63:8, HSV)


De nacht als een licht om mij heen

Als we ons volledig overgeven aan Hem, dan is de nacht als een licht om ons heen. Het is dus nooit meer donker!

Zelfs de duisternis maakt het voor U niet duister, maar de nacht licht op als de dag, de duisternis is als het licht. (Ps. 139, HSV)

Zei ik: Ja, duisternis zal mij opslokken! – dan is de nacht een licht om mij heen. (Ps. 139:11, HSV)

Wat een bemoediging om dit te weten!


Rust

Een adelaar vindt het juist heerlijk om in de storm te vliegen juist. Hij gebruikt de wind (Gods Geest/ Ruach) om Zijn vleugels rust te geven.

Zo mogen wij als jonge arenden ons ook overgeven aan Gods Geest. Dat wij geen vlucht nemen vanuit onszelf, maar vliegen onder de leiding van Zijn Geest.

...maar wie de HEERE verwachten, zullen hun kracht vernieuwen, zij zullen hun vleugels uitslaan als arenden, zij zullen snel lopen en niet afgemat worden, zij zullen lopen en niet moe worden. (Jes. 40:31, HSV)

Ezechiël krijgt hier een prachtig visioen over.

Daarna hieven de cherubs hun vleugels op, en de wielen verhieven zich tegelijk met hen. En de heerlijkheid van de God van Israël was vanboven over hen. (Ezech. 11:22, HSV)«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb