Schep vreugde in de Heere, dan zal Hij u geven wat uw hart verlangt

Gepubliceerd op 11 september 2020 om 13:44

Lees hoe ik zomaar door een vergeten afspraak bovenstaande bos bloemen kreeg....


Lofprijzingsliederen

Mijn ochtend begon, nadat ik onze jongste dochter naar school had gebracht, met het draaien van heel oude nummers van 2nd Chapter of Acts. Eindelijk was ik weer helemaal alleen in de rust. Twee weken geleden was mijn oudste dochter ziek thuis. De week erna had mijn man dagen nodig om zijn administratie bij te werken van zijn installatiebedrijf. Ons huis bestaat niet uit heel veel kamers, dus mezelf kunnen terugtrekken is heel lastig. Meestal probeer ik 's avonds met koptelefoon op piano spelen of ik kijk een aflevering van het programma Binnenstebuiten om tot rust te komen.

De muziek die ik noemde geeft mij op de één of andere manier veel rust en raakt mij. Het zijn hele fijne teksten die zo volledig in harmonie worden gezongen. Tijdens de muziek bracht ik ons huis op orde en droomde van het oppimpen van de slaapkamers. In gedachten zag ik alles in prachtige kleuren en er stond dan een heerlijke verse bos bloemen die het geheel afmaakte. Steeds keek ik tussentijds even op de klok vanwege een afspraak op het kantoor van mijn vrijwilligerswerk bij de wijkkrant.


Psalm 37:4 Schep vreugde in de HEERE, dan zal Hij u geven wat uw hart verlangt.


Piekeren

De hele week piekeren en vanwege mijn hormonen bezeerde ik mensen met uitspraken die er onbedoeld verkeerd uit kwamen. Heel vervelend is dat. Gelukkig is het met iedereen inmiddels weer uitgesproken en goed gemaakt. Daarbij kwam ik na een heerlijke zomervakantie weer terecht in alle dagelijkse beslommeringen. Iedereen zal dat wel zo ervaren. Je wordt weer geconfronteerd met de realiteit. Voor mij bestaat het leven bestaat sinds een jaar uit allerlei besprekingen, verwerking hiervan, verslagen lezen en het invullen van formulieren rondom onze jongste dochter. Zij heeft door haar beperkingen (visueel, motorisch) een leerachterstand opgelopen. Ze is daarbij een zeer intelligent meisje met een enorme prestatiedrang. Daarbij is er een verdenking van ASS wat hopelijk wordt onderzocht.


Een afspraak met onverwachte bloemen

Hoe zit het nu met die bos bloemen? Vandaag zouden de oude en de nieuwe vormgever langskomen bij de wijkkrant waar ik vrijwilligerswerk doe. De nieuwe zou komen kennismaken en de oude afscheid nemen. Nu wil het geval dat er iets mis was gegaan in de elektronische agenda waardoor beiden niet kwamen opdagen. Op kantoor zaten we te wachten met gebak en een enorme grote bos bloemen. Toen er telefonisch contact was met de vormgevers werd duidelijk dat ze niet meer kwamen. Ik zei voor de grap, nou dan zijn die bloemen voor mij. Ik had nooit verwacht dat de voorzitter zou zeggen dat ik de enige vrouw daar was op dat moment en dat mijn grapje realiteit zou worden. Stil en behoorlijk overrompeld liep ik dus even later met die enorme bos bloemen naar huis.


Mijn wens werd vervuld

Later pas schoot me te binnen dat ik s morgens had gedacht aan bloemen. Het komt nooit in mij op om zelf een bos bloemen te kopen. Toen de bloemen er eenmaal stonden besefte ik pas echt hoeveel het me deed. In stilte begon ik de Heer te bedanken. Hij weet wat ik nodig heb op elk moment van mijn leven. Het kunnen soms hele kleine dingen zijn waar ik meestal niet zo over nadenk. Mijn dochter die een een sapje voor me uitperst of mijn man die me spontaan een knuffel geeft. God weet wat we nodig hebben.


Psalm 37:4 Schep vreugde in de HEERE, dan zal Hij u geven wat uw hart verlangt.«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.