De regenboog een stukje van Gods heerlijkheid

Gepubliceerd op 16 mei 2021 om 13:05

De afgelopen dagen kreeg ik werkelijk een prachtig beeld over de regenboog. Tijdens een overpeinzing die ik hardop uitsprak naar mijn dochter trok ik de conclusie dat de regenboog een stukje van Gods heerlijkheid weer geeft, maar ik twijfelde eraan of dit wel juist was. Hoe mooi is het dat als ik iets vergeet, God het niet vergeten is en het zo leidt dat ik een tekst moet lezen die meer duidelijkheid geeft. Er wordt me nog veel meer duidelijk! Kijk maar eens heel goed naar de stand van de regenboog en lees mijn blog verder over Gods verbond met de aarde. Met ons!


De regenboog een stukje van Gods heerlijkheid

Een paar dagen geleden had ik na het avondeten een gesprekje met mijn dochter. Ik weet niet meer wat de aanleiding was, maar ik sprak hardop de gedachte naar haar uit dat ik niet weet of ze in dit leven nog zal trouwen en kinderen krijgen of dat de Here Jezus dan al terug is gekomen om ons op te halen.Misschien was het meer een monoloog eigenlijk van mijn kant :)

Tegelijkertijd sprak ik uit dat het toch veel heerlijker moet zijn om bij Hem te zijn dan hier op deze aarde nog te trouwen en kinderen te krijgen. Ik begrijp heel goed dat het voor een tiener nog lastig is om dit zo te zien. 'Het moet daar prachtig zijn in de hemel', ging ik verder... 'alle straten van goud'... 'Ik hou meer van zilver', zei mijn dochter... 'Ja' zei ik, 'maar alle kleuren zijn daar aanwezig.' Ik concludeerde dat de regenboog een stukje weergeeft van Gods heerlijkheid. Tegelijk vroeg ik me weer hardop af of ik dat zo wel kon zeggen. Enfin ik vergat het weer.


Het was de verschijning van de gedaante van de heerlijkheid van de HEERE

's Avonds in bed wilde ik wat lezen in openbaringen en toen liet God mij oog vallen op deze tekst en ik geloof niet in toeval. Het was een bevestiging van wat ik hardop aan het overdenken was toen ik tegen mijn dochter sprak. Wat prachtig hoe God dit leidt. Ik wilde heel wat anders opzoeken en dan vind ik deze tekst!

En Hij Die daar zat, zag eruit als de stenen jaspis en sardius. En er was een regenboog rondom de troon, die eruitzag als een smaragd. (Openb. 4:3, HSV)

Ik vertelde alles aan mijn man en hij ging nog een stap verder om het uit te diepen. Wat hij zei vond ik echt zo mooi!! Hij vertelde dat als er zuiver licht schijnt op een edelsteen dat dan alle kleuren van de regenboog zichtbaar worden. Als er geen zuiver licht op schijnt dan worden deze kleuren niet allemaal zichtbaar. Wat geweldig! Hoe zuiver is God dat alle kleuren van de regenboog zichtbaar zijn bij Hem! Nu achter mijn laptop ben ik alles verder aan het onderzoeken en vond dat deze tekst nog veel een bevestiging geeft van wat ik zag.

Hiernaast zie je een plaatje die heel goed weergeeft dat zuiver wit licht alle kleuren van de regenboog weerkaatst.

Hierboven zie je een afbeelding van een smaragd. Zie je dat groen de boventoon voert in de regenboog?

Hij was bekleed met een wolk en boven Zijn hoofd was een regenboog. Zijn gezicht was als de zon, en Zijn voeten waren als zuilen van vuur. (Openb. 10:1, HSV)

Zoals het uiterlijk van de regenboog, die in de wolken verschijnt op de dag van de regen, zo was het uiterlijk van de lichtglans rondom. Het was de verschijning van de gedaante van de heerlijkheid van de HEERE. (Ezechiël 1:28, HSV)


De regenboog - het verbond tussen God en de aarde

Hoe prachtig symboliseert de regenboog het verbond dat God gemaakt heeft tussen Hem en de aarde. Boven in het midden staat Hij en de twee uiteinden beneden staan op de aarde. Geweldig! Ik heb er eigenlijk nooit zo over nagedacht, maar nu ik de teksten hieronder lees wordt het me steeds meer duidelijk. God is in de hemel en tegelijk ook op de aarde. Bij ons!

Mijn boog heb Ik in de wolken gegeven; die zal dienen als teken van het verbond tussen Mij en de aarde. Het zal gebeuren, als Ik wolken boven de aarde breng en de boog in de wolken gezien wordt, dat Ik aan Mijn verbond zal denken, dat er is tussen Mij en u en alle levende wezens van alle vlees.

Het water zal niet meer tot een vloed worden om alle vlees te gronde te richten. Als deze boog in de wolken is, zal Ik hem zien, en denken aan het eeuwig verbond tussen God en alle levende wezens van alle vlees dat op de aarde is. God zei dus tegen Noach: Dit is het teken van het verbond dat Ik gemaakt heb tussen Mij en alle vlees dat op de aarde is. (Gen. 1:13-17, HSV


Zijn heerlijkheid zal over u gezien worden

Sta op, word verlicht, want uw licht komt en de heerlijkheid van de HEERE gaat over u op. Want zie, de duisternis zal de aarde bedekken en donkere wolken de volken, maar over u zal de HEERE opgaan en Zijn heerlijkheid zal over u gezien worden. (Jes. 60:1-2, HSV)


Bijbeltijd is ook te vinden op facebook. Wil je deze blogs blijven volgen? Like onze pagina dan!

(Helaas hebben wij geen invloed op de advertenties. Wij gebruiken alleen gratis webruimte.)

Ik ben erg blij met je reactie! Dat bemoedigt en motiveert mij ook! Dankjewel!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Liesbeth de Man
25 dagen geleden

Heerlijk om te lezen, ik had een keer ook zo;n toevalligheidje!!! Ik las een stukje in mijn dagbijbel over een prisma, en wat denk je , op dat stukje verscheen een klein regenboogje, veroorzaakt door een weerkaatsing van de zon buiten, dat verzin je toch niet he; God geeft zoveel van die wondertjes he.

Maak een Gratis Website met JouwWeb