Hij zal je niet verlaten

Gepubliceerd op 9 november 2023 om 20:31

In welke situatie zit jij? Misschien ben je ziek of voel je je eenzaam met deze donkere dagen? Weet dat, waar je je ook in bevindt, God je nooit zal verlaten. Hij is erbij. Hij geeft kracht. Besef je dat? Wil je weten hoe mijn situatie nu is? Mijn dagen verlopen anders dan ik van tevoren had bedacht....


Ik zal je niet verlaten

Mijn leven verloopt op dit moment niet zoals ik het graag zou zien. Nee ernstig is het gelukkig niet hoor. Energie en concentratie om blogs te schrijven heb ik helaas niet. Toch ben ik ervoor gaan zitten.

Er zijn gelukkig zoveel zegeningen die ik kan tellen. En vandaag kreeg ik in gedachten dat mijn hemelse Vader in elke situatie bij ons is.

Hij zal ons nooit verlaten, dus IS Hij erbij!

"Wees tevreden met wat u hebt, want Hij heeft Zelf gezegd: (Deut. 31:6,8; Joz. 1:5; 1 Kron. 28:20) Ik zal u beslist niet loslaten en Ik zal u beslist niet verlaten."  (Hebr. 13:5, HSV)


Ik ben met je

Onze jongste dochter kreeg tijdens een kijkdag in het voortgezet onderwijs een metalen gymbank op haar voet. Haar voet was zwaar gekneusd. Daardoor zat ze een paar weken thuis. Haar verjaardag kon ze gelukkig rustig vieren. Zodra ze weer naar school kon hoopte ik weer rust te vinden in huis.

Maar daarna kregen we een hardnekkige verstopping van de afvoer van de wasmachine/ droger. Dagen sleepte ik met emmers heen en weer naar het toilet. Toen deze opgelost was, dacht ik weer rust in huis te hebben.

Nu heerst er griep in huis. Onze jongste heeft hele erge griep. Elke dag verhoging aan het einde van de dag. Manlief is iets minder erg ziek. De hele dag wordt er beroep op me gedaan voor ziekenverzorging. Tegelijk prijs ik mezelf gelukkig dat ik niet ziek ben.

En God is erbij! Ik krijg kracht. Het is een wonder dat ik dit allemaal volhoud als ik bedenk dat ik een jaar geleden nog in een burn-out zat. God is met mij en met jou tot aan het einde van deze wereld! Wat een geweldig besef! Besef jij dat ook?

"En zie, Ik ben met u al de dagen, tot de voleinding van de wereld. Amen." (Matt. 28:20, HSV)

Ik kreeg een ingeving en bestelde een paar mooie legpuzzels. Dat geeft fijne afleiding. Elk gelegd puzzelstukje geeft mij een positieve prikkel. Af en toe een frisse neus halen buiten. Tussendoor doe ik Bijbelstudie via de app en telegram.


Hij geeft de vermoeide kracht

Als ik de bijbel opensla, dan ontvang ik kracht. Ook zonder dat, maar Zijn woord is zo krachtig. Dankbaar ben ik dat ik vrij in Zijn woord mag en kan lezen en daarvan mag uitdelen. Elke dag geeft Hij nieuwe kracht.

Hij geeft de vermoeide kracht. (Jes. 40:29, HSV)

Wat dankbaar ben ik dat ik nog in vrijheid mag leven. Er kan hier ook een andere tijd komen... is jouw ziel veilig gesteld? Het gaat niet om het behoud van ons aardse lichaam, dat aan deze aarde wordt teruggegeven.

En dan te bedenken dat Jezus al onze zwakten en ziekten heeft gevoeld. Hij heeft alle situaties meegemaakt, waar wij als mens in terecht kunnen komen. Hij was volledig God, maar ook volledig Mens op aarde. God weet daarom volledig waar wij doorheen gaan.

Hij was veracht, de onwaardigste onder de mensen, een Man van smarten, bekend met ziekte... (Jes. 53:3, HSV)

En in gedaante als een mens bevonden, heeft Hij Zichzelf vernederd en is gehoorzaam geworden, tot de dood, ja, tot de kruisdood. (Fil. 2:8, HSV)


Reactie plaatsen

Reacties

Aritha
5 maanden geleden

Bedankt voor deze bemoedigende, eerlijke blog. Beterschap met de zieken.

Maak jouw eigen website met JouwWeb