Laat los en je zult losgelaten worden

Gepubliceerd op 2 juli 2021 om 12:38

Heb jij dat ook weleens? Een hoofd vol gepieker waar je maar niet vanaf kunt komen? Een klein dingetje die maar blijft rondhangen in je hoofd en dat je niet kwijtraakt? Dat je eraan blijft vasthouden. Wat doet dat met je? Het kan zo'n strijd zijn om steeds maar opnieuw proberen het om het aan Hem te geven. Nou ik had zo'n week. Mijn dochter is trouwens pas begonnen met handlettering. Heeft zij de tekst hierboven niet prachtig gemaakt en gefotografeerd voor mijn blog?


Zalig bent u als men u smaadt en vervolgt, en door te liegen allerlei kwaad tegen u spreekt, omwille van mij

Ik was dus een week aan het wrokken over iets waar ik menselijk gesproken niet tegenop kon en boos en verdrietig over was. Het was heel klein, maar ik vond het onrechtvaardig en begreep het niet. Ik zocht uiteindelijk teksten op en er kwamen teksten op mijn pad. Zo heb ik het samen met Jezus mogen overwinnen.

Zalig bent u als men u smaadt en vervolgt, en door te liegen allerlei kwaad tegen u spreekt, omwille van Mij. Verblijd en verheug u, want uw loon is groot in de hemelen, want zo hebben ze de profeten vervolgd die er vóór u geweest zijn. (Matt. 5:11-12, HSV)

Het gaat er dus niet om dat we ons recht hier op aarde moeten behalen inzake kleine of grote dingen. Nee onze hemelse Vader weet alle dingen en ons loon komt nog in de hemel zoals deze tekst hierboven zegt.


Loslaten en niet oordelen

Oh wat kan dat een strijd zijn om dingen los te laten en om je oordeel over die ander los te laten. Hoe waar is onderstaande tekst! Deze geeft goed weer wat er zich afspeelt in de geestelijke wereld. Als ik vasthoud, dan heeft de duivel mij goed te pakken, maar als ik loslaat laat hij me los! Prijs de Heer!

Oordeel niet en u zult niet geoordeeld worden; veroordeel niet en u zult niet veroordeeld worden; laat los en u zult losgelaten worden. (Luk. 6:37, HSV)

En wat goed dat de Heer mij erop wijst dat ik zelf ook niet perfect ben en wie ben ik om die ander te oordelen?


Blij zijn met verzoeking

Ja ik heb weer bemerkt nu ik door deze verzoeking heen ben gekomen mijn geloof alleen maar weer sterker is geworden. Ik ben er dus ook blij mee. Dat moet ook staat hier... Laat ik zorgen dat ik volmaakt ben en oprecht en in niets tekortschiet bij die ander. Word ik er minder van als ik de minste ben? Nee het maakt me uiteindelijk gelukkig. Op dat moment kan het lastig zijn, maar uiteindelijk ben ik met Jezus overwinnaar!

Acht het enkel vreugde, mijn broeders, wanneer u in allerlei verzoekingen terechtkomt, want u weet dat de beproeving van uw geloof volharding teweegbrengt.

Maar laat die volharding ook volledig mogen doorwerken, opdat u volmaakt bent en geheel oprecht, en in niets tekortschiet. (Jak. 1:2-4, HSV)


Zalig de man die in de verzoeking volhardt

Nou was dit geen praktisch voorbeeld van onderstaande tekst? De doorwerking van mijn vorige blog over de kroon van het leven.

Zalig is de man die verzoeking verdraagt, want als hij beproefd gebleken is, zal hij de kroon van het leven ontvangen, die de Heere beloofd heeft aan hen die Hem liefhebben. (Jak. 1:12, HSV)


Bijbeltijd is ook te vinden op facebook. Like onze pagina om op de hoogte te blijven van de nieuwste blogs.

Herken je iets van waar ik doorheen ging? Herken je iets van verzoeking en beproeving in je leven?

Ik ben erg blij met je reactie!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.