Laat de kinderen tot Mij komen

Gepubliceerd op 15 juli 2021 om 23:48

De oudste dochter uit logeren en de jongste thuis bij mij. Wat had ik me er druk over gemaakt over hoe ik de tijd zou moeten gaan indelen met onze jongste thuis. Maar hoe wonderlijk leuk eigenlijk verliepen de dagen met z'n tweetjes. Zie je wel soms kunnen we ons druk maken terwijl dat helemaal niet nodig is. God voorziet voordat we ervoor bidden al in onze noden en geeft ons de kracht die we nodig hebben in elke situatie. Ik besloot ook wat bijbelteksten op te zoeken over kinderen en bedacht des te meer hoe belangrijk het is om er echt te zijn voor mijn kinderen. Ook kwam ik erachter dat God onze verlangens kent, voordat we erom bidden.


Laat de kinderen bij Mij komen zegt Jezus

Maar toen Jezus dat zag, nam Hij het hun zeer kwalijk en zei tegen hen: Laat de kinderen bij Mij komen en verhinder hen niet, want voor zodanigen is het Koninkrijk van God. (Mark. 10:14, HSV)

Ja die tekst kennen we wel, maar hoe belangrijk zijn kinderen. We worden weleens zo in beslag genomen door onze eigen zaken dat we weleens vergeten dat kinderen ons echt heel erg nodig hebben. Ik ben wel altijd thuis geweest voor mijn kinderen, zoals mijn moeder er altijd was voor mij en mijn zusjes. Maar toch kunnen we weleens vergeten om onze kinderen genoeg positieve aandacht te geven.

Met kinderen kunnen er ook zorgen komen. Zo kwamen er achter dat de jongste slechtziend is. Ze is een hele slimme meid, maar heeft vanwege een lichte vorm van ASS moeite om haar kennis (die ze overigens heel goed kan verwerven) in praktijk te brengen. Het heeft lang geduurd voordat we er door middel van allerlei onderzoeken achter zijn gekomen wat ze nodig heeft. Nu hebben we eindelijk de juiste school voor haar gevonden die haar alles kan geven.

Ze heeft veel goede en positieve aansturing nodig. Dit vergt best heel veel energie van mij. Daarom zag ik er ook zo tegenop om dagen met haar alleen door te brengen. Ik wilde haar zo min mogelijk achter een schermpje laten plaatsnemen (dat echt een trekpleister voor haar is), dus dacht ik erover na wat we dan zouden kunnen doen.


Wordt als de kinderen

En Hij zei: Voorwaar, Ik zeg u: Als u zich niet verandert en wordt als de kinderen, zult u het Koninkrijk der hemelen beslist niet binnengaan. (Matt. 18:3, HSV)

Jezus draagt ons op om als de kinderen te zijn. Wat betekent dit eigenlijk? Onze jongste vertrouwt van jongs af blindelings op de Here Jezus. Zij heeft geen moment getwijfeld aan het bestaan van God. Gisteravond kwam ze bij papa met haar bijbel in de hand en zei enthousiast wijzend op een Psalm: "Dit moet je vanavond samen met mama lezen! Het is erg mooi". Nou dat hebben we gedaan! Geweldig toch! Het was trouwens Psalm 127. Hoeveel ze ervan heeft begrepen weten we niet, maar hier worden we toch helemaal blij van als ouders?


Wij worden kinderen van God genoemd

Zie, hoe groot is de liefde die de Vader ons gegeven heeft: dat wij kinderen van God worden genoemd. Daarom kent de wereld ons niet, omdat zij Hem niet kent. (1 Joh. 3:1, HSV)

Hoe groot is Gods liefde voor ons dat wij Zijn kinderen worden genoemd. Hebben we onze eigen kinderen net zo lief? Hebben we dus genoeg tijd en aandacht voor ze? Ik dacht erover na terwijl ik dit schreef en had geen idee welke teksten ik zou tegenkomen. Als ik dan lees dat onze hemelse Vader altijd tijd en aandacht voor ons heeft.. voor ons allemaal tegelijk... wat wonderlijk hè? Ik geef toe dat ik als mens best weleens tekort schiet. Als ik mij laat leiden door Hem dan vult Hij mij aan.

De eerste dag brachten we onze oudste weg voor een logeerpartij bij mijn ouders op de camping. We maakten een boottocht met ons nichtje en neefje. De volgende dag had ik gepland om zolang mogelijk te shoppen. Dat is één van de grootste hobby's van de jongste ;). Ik had bedacht om gezellig ergens te gaan lunchen met z'n tweetjes. Wat was dat knus! Zo waren we lekker vijf uur weggeweest en kon ze daarna even bijkomen achter een schermpje en na het avondeten deden we samen spelletjes.

De dag erna had ik een vriendinnetje 's middags uitgenodigd om pannenkoeken te komen eten en ze bleef lekker lang spelen. Nou dat was ook supergezellig. Daarna speelden we samen monopoly.


Alle dingen kan ik aan door Christus, Die mij kracht geeft

Pas op de derde dag bedacht ik 's avonds bij het avondgebed dat ik mijn zorgen over deze vakantiedagen van tevoren helemaal niet bij de Heer had neergelegd. Ik bedacht dat Hij ondanks dat we Hem niets vragen toch voorziet en voor ons zorgt! Ik kon alles aan en Hij gaf mij daarvoor de kracht.

Alle dingen kan ik aan door Christus, Die mij kracht geeft. (Fil. 4:13, HSV)

Hij weet wat we nodig hebben en heeft gezorgd dat ik ideeën kreeg voor de invulling van deze vakantiedagen. Hij zorgt voor de musjes, maar wij gaan de musjes te boven. Prachtig hè?

Ja, ook de haren van uw hoofd zijn alle geteld. Wees dan niet bevreesd: u gaat veel musjes te boven. (Luk. 12:7, HSV)


Bijbeltijd is ook te vinden op facebook. Like mijn pagina en blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Ken je ook van die voorbeelden uit je leven dat God voorzag terwijl je het niet eens had gevraagd?

Alvast bedankt voor je reactie. Altijd fijn en bemoedigend!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Rita
2 maanden geleden

Wat een mooi Blogje!

Maak een Gratis Website met JouwWeb