Last minute met een knipoog

Gepubliceerd op 1 december 2023 om 13:59

Hoe leidt Gods Heilige Geest jou? Lees over hoe ik 's avonds opeens op een praiseavond belandde. Hoe ik daar twee zussen voor het eerst ontmoette, die ik had leren kennen op Telegram. Hoe Gods Geest deze avond leidde. Hoe Gods Geest ons kan leiden in hele kleine dingen.


Last minute met een knipoog

Last minute stond er onder de uitnodiging met een knipoog. Een praiseavond. Ik zocht de locatie op. 25 Minuten rijden. Valt mee. Ga jij? Ja. Ik probeer ook te gaan, als het lukt. De onmogelijkheden, die meestal in mijn hoofd opkomen, daar was opeens makkelijk een oplossing voor. Het bleef aan me trekken. Het gevoel werd zo sterk dat ik moest gaan!

Zo stuurde ik manlief een app, met de vraag, of hij de jongste naar bed wilde brengen. Daarbij stuurde ik de uitnodiging. Hij begreep dat ik daar echt naartoe moest. Omdat ik dit nooit meer doe. Daarbij bad hij voor mij. Dat vertelde hij achteraf. Dat heb ik gemerkt!


Zo was ik onderweg

Eenmaal onderweg in de auto verwonderde ik me over wat ik aan het doen was. Ik kon 'thuis' loslaten. Ik houd er helemaal niet van om het donker te rijden. Vooral niet naar een plek die ik niet ken. De hyperventilatie (die altijd in de auto begint), daar was ik zo weer overheen. God ging met mij mee. Hij wilde dat ik daar zou zijn.

Hoe zou het zijn? Hoeveel mensen zouden er komen. Een praiseavond in huiselijke sfeer. Spannend.

Oeps. Ik reed verkeerd. Een smalle weg, door de binnenlanden, langs een sloot, bracht me op mijn bestemming. Ondanks dit, kwam ik te vroeg aan. Gelukkig was er net iemand voor mij.


De ontmoeting

Al gauw bleek dat de eigenaren mijn schoonfamilie en mijn man kenden. Bijzonder. Wat een kleine wereld. Het duurde niet lang voordat de zus van telegram en ik elkaar in de armen sloten. Geweldig. Het voelde meteen als mijn geestelijke familie. En wat bleek? Er was nog een zus van telegram meegekomen. Haar vriendin. Wat een feest!


Gods Geest was vol aanwezig

Wat een geweldige avond! Het was voor de organisatoren ook de eerste keer. Een gitarist en toetsenist begeleidden de dienst. Met zo'n dertig mensen uit allerlei verschillende kerken aanbaden we de Heer. De gitarist vertelde hoe de Heilige Geest ons kan leidden. Nadat we het lied zongen "Laat het huis gevuld zijn" borrelde een tekst in mij op. "De geur van Christus". Ik sprak het uit, maar ik wist niet meer waar het stond. 

"Nou", zei een broeder achter mij, "dat tekstgedeelte heb ik nu voor me liggen. De gitarist vertelde dat dit nu een goed voorbeeld is van de werking van de Heilige Geest. "Deze zuster heeft een tekst en weet niet waar het staat. Een broeder achter haar heeft de bijbel openliggen bij dat tekstgedeelte". Het is toch geweldig! Amen!

Zo volgden er geweldige getuigenissen. Gods Geest leidde de hele avond.


De Heilige Geest wil ons elke dag leiden

Maar de Heilige Geest wil ons elke dag leiden. Het kan om hele kleine dingen gaan, zoals:

  • een gedachte dat je iemand moet bellen of een berichtje moet sturen.
  • je nodigt iemand uit op de koffie
  • je geeft je plaats op in de trein voor iemand anders
  • je laat iemand voor bij de kassa
  • je lacht naar iemand
  • je vriendelijkheid naar de pakketbezorger

Waarin heeft Gods Heilige Geest jou de laatste tijd geleid?


Reactie plaatsen

Reacties

Yvonne
3 maanden geleden

Oeh..., wat heerlijk voor jou! Ik lees in jouw blog hoe je genoten hebt. Mooi hoe je dat zo zegt. 'Het kan om hele kleine dingen gaan'.

Mijn persoonlijke ervaring is, dat ik júist die kleine dingen als heel groot ervaar... De laatste tijd denk ik vaak: Wanneer ik van kleine dingen kan genieten, dan is er veel meer te genieten, dan als ik alleen maar van de grote dingen kan genieten. Want die zijn er niet zoveel als de kleine...

Zo blij dat je weer aan het schrijven bent, Ilona!