Een tijd voor elk voornemen

Gepubliceerd op 8 januari 2023 om 11:46

Hoe is jouw jaar 2022 verlopen? Zijn al je voornemens gelukt? Mijn jaar verliep totaal anders dan ik dacht. Als ik terugkijk zie ik des te duidelijker dat Hij mij gedragen heeft. Geen plan is onmogelijk bij God! Graag wil ik je hiermee bemoedigen.


Een tijd voor elk voornemen

Voor alles is er een vastgestelde tijd, en er is een tijd voor elk voornemen onder de hemel. (Pred. 3:1, HSV)

Ik zei in mijn hart: De rechtvaardige en de goddeloze zal God oordelen, want er is een tijd voor elk voornemen en voor elk werk. (Pred. 3:17, HSV)


Het jaar 2022

Afgelopen jaar raakte ik de controle kwijt. Wanhopig probeerde ik op allerlei manieren de touwtjes weer in handen te krijgen. Ik kreeg een soort van burn-out, waar ik nu langzamerhand uit probeer te klimmen. Maar ik ben niet alleen. God is bij mij. Onze jongste dochter zei dat pas nog zo mooi bedenk ik nu. Mijn hemelse Vader leidde mij door het dal heen.. ik kan de top van de berg weer zien... de klim duurt nog wel even. Stapje voor stapje gaan we verder. Mijn Heer en ik. 

...en in de woestijn, waar u gezien hebt dat de HEERE, uw God, u gedragen heeft, zoals een man zijn zoon draagt, op heel de weg die u gegaan bent, totdat u op deze plaats gekomen bent. (Deut. 1:31)

 


De juiste mensen op mijn pad

Nu ik terugkijk zie ik des te duidelijker dat God door middel van het volgende voor mij heeft gezorgd:

  1. Een pagina op facebook waar ik mijn ervaringen kon delen met anderen.
  2. Een aangetrouwde nicht die mij heel goed kon helpen met de juiste aanpak, vanwege de studie die zij doet. Ik kende haar niet, maar zij kwam jaren geleden op een bijzondere manier op mijn pad.
  3. Geestelijke zussen die ik mocht ontmoeten in mijn gemeente, die al een stuk verder waren op deze zelfde weg, en mij begrijpen en steunen.
  4. Lieve bemoedigende kaartjes die ik ontving.
  5. Een geestelijke broer en zus waarmee ik dagelijks bijbelstudie doe.

Als jij nu terugkijkt... Hoe heeft God het afgelopen voor jou gezorgd?


Geen plan is onmogelijk bij God

Geen plan is onmogelijk voor God. Misschien mag ik jou hier vandaag mee bemoedigen. Stort je hart uit bij je hemelse Vader en maak al je noden en wensen bij Hem bekend!

Ik weet dat U alles vermag, en geen plan is onmogelijk voor U. (Job 42:2, HSV)

Dwars door mijn gebrek aan energie was God aan het werkt in mij. Ik mocht veel blogs schrijven die mijzelf ook veel kracht gaven. Ik word daar heel blij van. En in de decembermaand kreeg ik het verlangen om bijbels uit te gaan delen. Ik maakte pakketjes met iets lekkers en een lichtje erin. Toen ik een aantal gemaakt had zakte de moed me in de schoenen. Aan wie moest ik ze nu geven?

Hij echter zei: De dingen die onmogelijk zijn bij de mensen, zijn mogelijk bij God. (Luk. 18:27, HSV)

Toen steeds de bel ging, wees God mij van tevoren aan wie het moest hebben. Een jongen die een fooi wilde hebben voor het folderen van het afgelopen jaar...  een postbezorger.. nee niet alle postbezorgers.. maar deze.. en nog een paar anderen.

Maar Jezus keek hen aan en zei tegen hen: Bij de mensen is dat onmogelijk, maar bij God zijn alle dingen mogelijk. (Matt. 19:26, HSV)

Ik heb nog veel bijbels over, maar God liet mij zien dat het niet gaat om de hoeveelheid, maar dat ze bij de juiste mensen terecht komen. Ik ben zo dankbaar!


Voornemens

Wat zijn jouw voornemens voor dit jaar? Vooruitkijkend vat ik weer moed. Langzamerhand krijg ik weer wat energie om wat extra te doen. Voornemens had ik altijd wel. Dat kastje dat ik wil gaan schilderen of mijn keuken eens anders in te delen. Het geeft ook weer nieuwe energie om het resultaat te zien. Maar daarbij houd ik in gedachten dat Gods voornemens bovenaan staan. Zoals Paulus hier mooi zegt:

Ik heb toch niet lichtvaardig gehandeld door mij dit voor te nemen? Of zijn de dingen die ik me voorneem, voornemens naar het vlees, zodat het bij mij zou zijn: ja, ja en tegelijk nee, nee? Maar God is getrouw: ons woord tot u is niet ja en nee geweest. (2 Kor. 1:17-18, HSV)

Ter verduidelijking is het vlees onze eigen 'ik'. Maar niet mijn wil gebeurt, maar Gods wil in mijn leven. Dat is mijn verlangen voor het komende jaar. Dat ik Jezus mag navolgen.. als hemelburger.

Want Ik ben uit de hemel neergedaald, niet opdat Ik Mijn wil zou doen, maar de wil van Hem Die Mij gezonden heeft. (Joh. 6:38, HSV)


Reactie plaatsen

Reacties

Conny
een jaar geleden

Goedemiddag
Ik ben ook herstellende van mn 3e burn-out.
Blijft mn zwakke plek in zware periodes.
Ik probeer nu ook meer energie te krijgen.
Mag ik vragen wat jij hieraan doet?
En in welke lotgenoten groep op facebook zit je? Is dat fijn?
Groet, Conny
Ook sterkte met herstellen!!!

Bijbeltijd
een jaar geleden

Dag Connie, dankjewel voor je bericht. Ach wat vervelend.. je derde al... Ik moet zeggen dat het bij mij ook in combinatie met de overgang is. Ik wordt deze maand 47. Ik vond heel veel herkenning op de pagina menopauze-tips, hele fijne pagina, maar ik weet natuurlijk niet hoe oud je bent... Toen ik 45 was begon ik te hyperventileren. Daar ben ik nog niet vanaf, maar het is niet meer zo accuut dat ik er niet meer uitkom zeg maar... Het is allemaal gekomen na een behoorlijk aantal turbulente jaren in ons gezin.

Nu op je vraag terugkomend. Een familid studeert voor orthomoleculair therapeut. Zij heeft me een maand gecoacht tegen een kleine vergoeding. Ik ben op haar advies gestopt met alle suikers en op groente overgegaan.

Ik merkte al gauw resultaat. Ik at al vrijwel geen suiker, maar ook in fruit zit suiker. Ik nam 's morgens havervlokkenpap met appel. Ik kan nu wel weer wat suiker eten, maar dat doe ik dan 's middags. 's Morgens begin met met een gekookt ei en rauwkostsalade of een omelet.

Mijn vitamine d was heel laag, dus ik slik nu een goede dosis en ik neem nu ook magnesium. Pure chocolade 85 procent en cashewnoten zit ook een aardige dosis magnesium in, dus dat neem ik ook, niet teveel..

Ze noemde het bijnieruitsputting (in de bijnieren worden de stresshormonen aangemaakt). Het is belangrijk om 's morgens tot minimaal 09.00 uur uit te slapen. Ik wens jou ook veel sterkte en Gods zegen toe en als je nog vragen hebt, dan mail gerust.

Hartelijke groet en Gods zegen, Ilona

Bijbeltijd
een jaar geleden

Sorry ik bedoelde de pagina Menopauzetips - overgang.

Aritha
een jaar geleden

Lieve Ilona,

Zo'n fijne blog om te lezen. Ik heb eigenlijk niet teruggekeken naar het achterliggende jaar. Behalve dan mijn doop. Dat was een feestdag.

Bijbeltijd
een jaar geleden

Dankjewel voor je reactie. Zo wat geweldig zeg dat je vorig jaar gedoopt bent. Ja ik kan me voorstellen dat dat een feestdag was zowel op aarde als in de hemel!

Yvonne
een jaar geleden

Hoi Ilona. Naar, dat je de controle kwijt raakte. Maar ook geweldig om te lezen, hoe jij de controle in Jezus' handen legt. Dat je langzamerhand het hebt leren aanvaarden en juist daardoor(zoals ik dat lees, ook op jouw andere blog) er weer stapje voor stapje bovenop krabbelt. Deze huidige wereld is zo gericht op prestaties! Het is soms moeilijk om daar niet in mee te gaan... Zo is mijn ervaring althans. Maar hoe heerlijk is het, als je juist alle verwachtingen van mensen(en jezelf!) los kan laten en het alleen van God verwacht. Hij weet wat goed is voor ons. Veel beter dan alle mensen om ons heen. Veel zegen met jouw blog, ook dit jaar in 2023!

Yvonne
een jaar geleden

Overigens? Mijn voornemen? Na het lezen van jouw blog? De controle proberen los te laten en me laten verrassen!