Naakt

Gepubliceerd op 12 maart 2023 om 13:50

Toen Jezus gevangen werd genomen, vluchtte iemand, die Hem volgde, naakt weg. Hij liet zijn linnen doek achter. Wat is de betekenis van het linnen. Hoe staat het met ons geloof? Zijn wij nog bekleed met de wapenrusting van God?


Hij vluchtte

En een zekere jongeman, die een linnen kleed om het naakte lichaam geslagen had, volgde Hem, en de jongemannen grepen hem, maar hij liet het linnen kleed achter en vluchtte naakt van hen weg. (Mark. 14:51-52, HSV)

Het linnen kleed is een duidelijk symbool in de bijbel. Dit gebeurde staat niet zomaar geschreven in de bijbel.

Hij moet het heilige linnen onderkleed aantrekken en een linnen broek moet over zijn onderlichaam zijn. Hij moet een linnen gordel ombinden en een linnen tulband om wikkelen. Dit is heilige kleding. Hij mag die pas aantrekken, nadat hij zijn lichaam met het water gewassen heeft. (Lev. 16:4, HSV)

 


Gekleed in fijn linnen

Over de Bruid, de gemeente wordt het volgende geschreven.

En het is haar gegeven zich met smetteloos en blinkend fijn linnen te kleden, want dit fijne linnen zijn de gerechtigheden van de heiligen. (Openb. 19:8, HSV)

Dat de jongeman het linnen kleed achter liet is een duidelijk beeld van 'onbeschermd' zijn. Hij liet zijn bescherming/ heiligheid/ gerechtigheid achter.

De Bruid/ Gemeente van God is gekleed in fijn linnen, wit en smetteloos. Schoongewassen door het bloed van Jezus. Wij zijn het leger van God. Ons Zwaard is Gods Woord. Jezus is het Woord van God. 

En de legers in de hemel volgden Hem op witte paarden, gekleed in fijn linnen, wit en smetteloos. (Openb. 19:14, HSV)

Ook de engelen zijn gekleed in linnen.

En de zeven engelen, die de zeven plagen hadden, kwamen uit de tempel, gekleed in smetteloos en blinkend linnen, en omgord om de borst met gouden gordels. (Openb. 15:6, HSV)


Als wij maar niet naakt bevonden worden

...als wij maar bekleed en niet naakt zullen bevonden worden. (2 Kor. 5:3, HSV)

Als wij geestelijk niet bekleed zijn met Gods wapenrusting, dan zal de boze ons overmeesteren. Net zoals in het gedeelte hieronder.

De man, die de boze geest had, bleek sterker te zijn dan zij, zodat ze naakt en gewond uit huis vluchtten. Een duidelijk voorbeeld van het niet bekleed zijn met Gods Woord.

En de man in wie de boze geest zich bevond, sprong op hen af en toen hij hen overmeesterd had, bleek hij sterker dan zij, zodat zij naakt en gewond uit dat huis vluchtten. (Han. 19:16, HSV)


Het Woord van God

Jezus is het Woord van God.

En Hij was bekleed met een in bloed gedoopt bovenkleed, en Zijn Naam luidt: Het Woord van God. (Openb. 19:13, HSV)

Als we ons dagelijks met Hem bekleden, dan bekleden we ons ook automatisch met Zijn Woord. Als we in Zijn Woord blijven, dan blijft Hij in ons.

Dat is ook een groot gevaar in deze laatste tijd voor de wederkomst/ vergadering van de gemeente. Er worden veel dwaalleringen verkondigd. Lees zelf de bijbel en toets alles aan Gods Woord.

...opdat wij geen jonge kinderen meer zouden zijn, heen en weer geslingerd door de golven en meegesleurd door elke wind van leer, door het bedrog van de mensen om op listige wijze tot dwaling te verleiden... (Ef. 4:14, HSV)


Bekleed je

Bekleed u met de hele wapenrusting van God, OPDAT u stand kunt houden tegen de listige verleidingen van de duivel.

Want wij hebben de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van de duisternis van dit tijdperk, tegen de geestelijke machten van het kwaad in de hemelse gewesten.

Neem daarom de hele wapenrusting van God aan, opdat u weerstand kunt bieden op de dag van het kwaad, en na alles gedaan te hebben, stand kunt houden. (Ef. 6:11-13, HSV)

De satan valt voornamelijk aan in onze gedachten. Wees erop bedacht en stuur de duivel voortdurend weg in de Naam van Jezus! Vergeet niet dat Jezus hem heeft overwonnen! Satan is daarom ontzettend bang voor de Naam van Jezus, omdat hij weet dat HIJ sterker is dan hem.

Maar bekleed u met de Heere Jezus Christus.. (Rom. 13:14, HSV


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb