Zeewier om je hoofd

Gepubliceerd op 31 mei 2023 om 18:55

Aan welke bijbelse figuur denk je als eerste bij het woord zeewier? Het zeewier zat om zijn hoofd gebonden. Gevaarlijk. Allemaal gebeurd door een verkeerde keuze. Ook bij mij. Gelukkig wil God iets anders om ons hoofd doen. Wat zou dat zijn?


Zeewier om zijn hoofd

Jona. Hij maakte een verkeerde keuze. Hij kon niets anders meer doen dan springen. In zee. Het water bedreigde zijn leven.  Zeewier was om zijn hoofd gebonden.

'Water omving mij, bedreigde mijn leven, de watervloed omving mij. Zeewier was om mijn hoofd gebonden.' (Jon. 2:5, HSV)


Gebonden door het zeewier

In mijn leven heb ik ook soms verkeerde keuzes gemaakt. Dingen gedaan die tegen Gods wil ingingen. Ook ik kreeg zeewier om mijn hoofd. Niet letterlijk natuurlijk. Ik raakte gebonden door machten van satan, verstrikt in zijn net, dat hij doelbewust voor mij had uitgespannen.

Het eerste wat ik niet meer kon, was helder nadenken. Dat is ook het doel van satan. Herken je dit? Kijk dan goed of al je keuzes die je hebt gemaakt, ook Gods wil zijn. Als dit niet zo is, breng ze dan in het licht. Neem iemand in vertrouwen. Leg alles voor je hemelse Vader neer. Hij weet het wel, maar wil dat je het persoonlijk tegen Hem vertelt. Hij wil jouw last graag wegnemen en Zijn zachte juk op je leggen.


Luister naar je hemelse Vader

Hij komt je vandaag tegemoet. Lucht jij je hart? Vraag je vergeving?

'Want U komt hem tegemoet met rijke zegeningen;

op zijn hoofd zet U een kroon van zuiver goud.

Leven heeft hij van U verlangd en U hebt het hem gegeven,

lengte van dagen, eeuwig en altijd.' (Ps. 21:4-5, HSV)


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb