Veilig in Uw armen

Gepubliceerd op 9 september 2023 om 20:42

Weet je nog? Toen je kind was? En veilig aan de hand van je ouders liep? Weet je nog? Dat je losliet en ze opeens kwijt was? Wat deed je toen? Zo is Gods hand daar ook om je vast te houden. En als je loslaat, dan zoekt Hij net zolang tot Hij je gevonden heeft, net als je ouders dat deden.


Uw rechterhand houdt mij vast

Weet je nog dat je als kind aan de hand van je ouders liep. Veilig, zodat je niet zou verdwalen? Zo wil onze hemelse Vader onze hand ook vasthouden. Veilig. Zodat we niet verdwalen. Waar we ook zijn.

Nam ik vleugels van de dageraad,

woonde ik aan het einde van de zee,

ook daar zou Uw hand mij leiden

en Uw rechterhand mij vasthouden.

(Ps. 139:9-10, HSV)


Hij trekt je omhoog

Hij steekt Zijn hand naar je uit om je omhoog te trekken, als je valt.

Hij stak Zijn hand uit van omhoog, Hij greep mij, Hij trok mij op uit grote wateren. (Ps. 18:17, HSV)

Hij wil je troosten.


Verloren en gevonden

Een zoon eiste zijn erfdeel op en ging er vandoor. Toen zijn geld op was, moest hij bij de varkens werken. Hij verlangde er zelfs naar om de schillen van de varkens te eten. Zo'n honger had hij!

Toen dacht hij weer aan Zijn vader, die hij in de steek had gelaten. Hij durfde bijna niet naar huis te gaan om alle verkeerde dingen die hij had gedaan.

Toch nam hij de stap. En wat bleek? Zijn vader had Hem nooit losgelaten en stond ontroerd op hem te wachten. Hij rende naar zijn zoon toe, omarmde en kuste hem! Zo is ook onze hemelse Vader. Wat we ook hebben gedaan. We mogen altijd bij Hem terugkomen. Hij laat ons niet los!

En hij stond op en ging naar zijn vader. En toen hij nog ver van hem verwijderd was, zag zijn vader hem en deze was met innerlijke ontferming bewogen en hij snelde hem tegemoet, viel hem om de hals en kuste hem.(Luk. 15:20, HSV)


Veilig rustend in Uw armen

O, hart vol zorg, wat drukt je neer? Is het de last die je opneemt telkens weer? Geef Hem je lasten, want Hij is trouw.

Jezus zelf, Hij zorgt voor jou. Er is geen last te zwaar, die Hij niet dragen zou. Geef Hem je zorgen, want Hij is trouw; en geloof in zijn liefde ook voor jou.

En ik prijs de grote Naam van Jezus. Prijs de Heer, Hij heft mijn hoofd omhoog. Prijs de Rots van mijn verlossing; Al mijn dagen heeft Hij in zijn hand.

O hart vol angst, wat buigt je neer? Bedenk in tijd van beproeving des te meer: Geef Hem je zorgen, want Hij is trouw; Jezus Zelf, Hij zorgt voor jou.


Reactie plaatsen

Reacties

Aritha
7 maanden geleden

Heel mooi geschreven. Dank je wel voor deze gave boodschap

Yvonne
7 maanden geleden

Het bij God brengen van mijn angsten en zorgen vind ik niet zo lastig. Maar om ze bij Hem te laten... Zo vaak neem ik ze toch weer op mijn schouders, om ze daarna schuldbewust opnieuw bij Hem neer te leggen... Want wat je zegt is o zo waar. Hij is trouw! Veel meer dan álle mensen op deze aarde...

Maak jouw eigen website met JouwWeb