Hij zond bliksem en bracht hen in verwarring

Gepubliceerd op 8 augustus 2021 om 13:12

Deze laatste tijd waarin veel gebeurt in de wereld kan mij weleens een gevoel bekruipen van benauwdheid. Eigenlijk was ik vanavond op zoek naar teksten over donder en bliksem, dit omdat er onweer was voorspeld. Tijdens de regen en het horen rommelen en zien van weerlichten in de verte kwam ik langs prachtige tekstgedeelten. Opeens vond ik een prachtige Psalm waar zoveel in zit wat ons mag bemoedigen. Lees maar eens wat God deed bij de vijanden van David in antwoord op zijn hulpgeroep. Zo geweldig! En dat kan God ook bij ons doen!

God heeft alle macht en controle over het hele wereldgebeuren. Alles gebeurt volgens zijn plan en op Zijn moment. Hij heeft de macht om mensen in verwarring te brengen die ons iets willen aandoen. Denk eens aan het verhaal van Lot bijvoorbeeld. God sloeg de mensen met blindheid zodat ze de deuren van het huis niet meer konden vinden. Wat is God groot en machtig!! Lees maar eens verder.


Hij zond bliksem en bracht hen in verwarring

Wauw! Lees eens wat God kan doen! David voelde zich zo benauwd dat hij dichtbij de dood was. In zijn grote nood riep Hij God om hulp. God hoorde zijn stem. Nou wat er dan gebeurt is toch geweldig! Dat kan God ook bij jou en bij mij doen! Sowieso gaat hij dat straks doen met het kwaad op de aarde.

De HEERE is mijn rots en mijn burcht en mijn Bevrijder, mijn God, mijn rots, tot Wie ik de toevlucht neem, mijn schild en de hoorn van mijn heil, mijn veilige vesting; mijn toevlucht, mijn Verlosser; van geweld hebt U mij verlost.

Ik riep de HEERE aan, Die te prijzen is, en werd verlost van mijn vijanden. Want golven van de dood hadden mij omvangen, beken van verderf joegen mij angst aan. Banden van het graf omringden mij, valstrikken van de dood bedreigden mij.

In mijn nood riep ik de HEERE aan, ik riep tot mijn God; Hij hoorde mijn stem vanuit Zijn paleis, mijn hulpgeroep kwam in Zijn oren.

TOEN DAVERDE EN BEEFDE DE AARDE, DE FUNDAMENTEN VAN DE HEMEL SIDDERDEN EN DAVERDEN, OMDAT HIJ IN TOORN ONTSTOKEN WAS. ROOK STEEG OP UIT ZIJN NEUS EN VUUR UIT ZIJN MOND VERTEERDE. KOLEN WERDEN DAARDOOR AANGESTOKEN.

HIJ BOOG DE HEMEL EN DAALDE NEER, EEN DONKERE WOLK WAS ONDER ZIJN VOETEN. HIJ REED OP EEN CHERUB EN VLOOG, JA, HIJ WERD GEZIEN OP DE VLEUGELS VAN DE WIND. HIJ MAAKTE DUISTERNIS TOT TENTEN OM ZICH HEEN, EEN OPEENHOPING VAN WATER, DONKERE WOLKEN.

DOOR DE LICHTGLANS VÓÓR HEM ONTBRANDDEN VURIGE KOLEN!

DE HEERE DEED HET VANUIT DE HEMEL DONDEREN, DE ALLERHOOGSTE LIET ZIJN STEM KLINKEN. HIJ SCHOOT PIJLEN AF EN VERSPREIDDE HEN, HIJ ZOND BLIKSEM EN BRACHT HEN IN VERWARRING.

De bodem van de zee werd zichtbaar, de fundamenten van de wereld werden blootgelegd door de bestraffing van de HEERE, door het blazen van de adem uit Zijn neus. Hij stak Zijn hand uit van omhoog, Hij greep mij, Hij trok mij op uit grote wateren. HIJ REDDE MIJ VAN MIJN STERKE VIJAND EN VAN WIE MIJ HAATTEN, omdat zij machtiger waren dan ik. Zij hadden mij bedreigd op de dag van mijn ondergang, maar de HEERE was mij tot steun. Hij leidde mij uit in de ruimte, Hij redde mij, want Hij was mij genegen. (2 Sam. 22:3-20, HSV)

De stem van de HEERE klinkt over de wateren, de God der ere dondert; de HEERE is op de grote wateren. De stem van de HEERE is vol kracht, de stem van de HEERE is vol glorie. (Ps. 29:3-4, HSV)


Hij bracht het leger van de Egyptenaren in verwarring

Maar het gebeurde bij het aanbreken van de dag, dat de HEERE in de vuur- en wolkkolom neerzag op het leger van de Egyptenaren, en Hij bracht het leger van de Egyptenaren in verwarring. (Ex. 14:24, HSV)


De engelen van de Heer sloegen de mannen, die Lot iets wilden aandoen, met blindheid zodat zij tevergeefs moeite deden om de deuropening te vinden

Maar die mannen staken hun hand uit, trokken Lot naar zich toe het huis in en sloten de deur. Zij sloegen de mannen die bij de deuropening van het huis waren, van klein tot groot, met blindheid, zodat zij tevergeefs moeite deden om de deuropening te vinden. (Gen. 19:10-11, HSV)


Want zoals de bliksem vanuit het oosten komt en zichtbaar is tot in het westen, zo zal ook de komst van de Zoon des mensen zijn

Voor ons is de bliksemflits een verademing, maar voor diegenen die Jezus niet hebben erkend als hun als hun Redder en Verlosser en als de Enige Weg tot onze Hemelse Vader zal het een vreselijk moment zijn. Dan is het te laat! Nu is er nog tijd!

Als men dan tegen u zal zeggen: Zie, Hij is in de woestijn; ga er niet opuit; zie, Hij is in de binnenkamers, geloof het niet, want zoals de bliksem vanuit het oosten komt en zichtbaar is tot in het westen, zo zal ook de komst van de Zoon des mensen zijn. (Matt. 24:26-27, HSV)


Bijbeltijd is ook te vinden op facebook. Like deze pagina om op de hoogte te blijven van de nieuwste blogs.

Heel erg bedankt voor de reacties op mijn vorige blog! Deze werken zeer bemoedigend en inspirerend! Gods Zegen!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.