In Zijn Licht

Gepubliceerd op 1 december 2021 om 22:55

Heb je weleens het gevoel dat je geen lichtpuntjes meer ziet? Het zijn ook van die donkere dagen nu hè? Wat is het geweldig als we kinderen van het licht zijn en niet van de duisternis. Een paar jaren geleden schreef ik een gedicht 'In Gods licht', dat ik met je wil delen. Daarbij wil ik je graag bemoedigen met een aantal bijbelteksten.


In Gods licht


Jezus is het Licht van deze wereld

Als wij in Jezus geloven zullen we niet in het donker wandelen. Geweldig hè?

Ik ben een licht, in de wereld gekomen opdat ieder die in Mij gelooft, niet in de duisternis blijft. (Joh. 12:46, HSV)

Zolang Ik in de wereld ben, ben Ik het Licht der wereld. (Joh. 9:5, HSV)

Jezus dan sprak opnieuw tot hen en zei: Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben. (Joh. 8:12, HSV)


Wij zijn het licht van deze wereld

Als wij in Zijn licht wandelen (dus in Jezus geloven), dan zijn wij ook het licht van deze wereld. Wij verspreiden Zijn licht. Het kan niet anders dan dat het voor anderen zichtbaar is dat wij in Jezus geloven. Vooral in deze tijd wordt de stad Sion (de heiligen) steeds meer zichtbaar.

U bent het licht van de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen zijn.

En ook steekt men geen lamp aan en zet die onder de korenmaat, maar op de standaard, en hij schijnt voor allen die in het huis zijn.

Laat uw licht zo schijnen voor de mensen, dat zij uw goede werken zien en uw Vader, Die in de hemelen is, verheerlijken.(Matt. 5:14-16, HSV)


Ik zal vóór hen de duisternis veranderen in licht

Zei ik: Ja, duisternis zal mij opslokken! –dan is de nacht een licht om mij heen. Zelfs de duisternis maakt het voor U niet duister, maar de nacht licht op als de dag, de duisternis is als het licht. (Ps. 139:11, HSV)

...maar het pad van rechtvaardigen is als een schijnend licht..(Spr. 4:18, HSV)

En Ik zal blinden leiden langs een weg die zij niet gekend hebben, Ik zal hen doen gaan op paden die zij niet gekend hebben. Ik zal vóór hen de duisternis veranderen in licht en wat krom is in wat recht is. Deze dingen zal Ik voor hen doen, Ik zal hen niet verlaten. (Jes. 42:16, HSV)


De lamp van het lichaam is het oog

De lamp van het lichaam is het oog. Wanneer dan uw oog oprecht is, is ook heel uw lichaam verlicht; maar als het kwaadaardig is, is ook heel uw lichaam duister.

Zie er dus op toe, dat het licht dat in u is, geen duisternis is.

Als dus uw lichaam helemaal licht is, en geen enkel deel ervan duister is, zal het net zo geheel licht zijn als wanneer de lamp het met zijn schijnsel verlicht. (Luk. 11:34-36, HSV)


U bent allen kinderen van het licht

Want u was voorheen duisternis, maar nu bent u licht in de Heere; wandel als kinderen van het licht. (Ef. 5:8, HSV)

U bent allen kinderen van het licht en kinderen van de dag. Wij zijn niet van de nacht en ook niet van de duisternis. Laten wij dan niet, evenals de anderen, slapen, maar laten wij waakzaam en nuchter zijn. (1 Thess. 5:5-6, HSV)


Bijbeltijd is te vinden op facebook. Like deze pagina om op de hoogte te blijven van nieuwe blogs. Sinds kort is bijbeltijd.nl ook te vinden op Instagram, waarop ik onder andere elke dag bemoedigende bijbelteksten plaats.


Heb je nog mooie teksten over het licht? Of wil je een andere bemoedigende reactie geven hieronder? Alvast hartelijk bedankt! Gods zegen toegewenst!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Rita
een jaar geleden

Mooi, Ilona!
Gods licht in de donkerste maand van het jaar.
Moest daarbij gelijk aan de onderstaande tekst denken.
'Het Licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet gegrepen.'
Joh. 1:5

Maak jouw eigen website met JouwWeb