Welke geur verspreid jij?

Gepubliceerd op 3 december 2023 om 19:04

De afrikaantjes houden het lang vol in onze tuin met deze kou. Heb jij ze ook staan? En heb je er weleens aan geroken? Wat een sterke geur hè? De bijbel spreekt ook over de geur van Christus, die wij mogen verspreiden. Welke geur verspreid jij? En is 'in de liefde wandelen' een offer dat wij brengen?


Ik houd van de geur van:

  • Koffie
  • Kaneel
  • Laurier
  • Maggiplant
  • Pepermunt (ssst... ik doe altijd wat olie onderin de pedaalemmer ;))
  • Lavendel

Van welke geur houd jij?


Een aangename geur voor de HEERE

In het Oude Testament waren vooral vuuroffers een aangename geur voor God.

Het is een vuuroffer, een aangename geur voor de HEERE. (Lev. 2:9, HSV)


Jezus offerde Zichzelf

Door het offer van Jezus zijn die offers niet meer nodig. Jezus heeft Zichzelf als een Lam overgegeven als een offergave en slachtoffer. Tot een aangename geur voor God! Zo lief had Hij ons!

...en wandel in de liefde, zoals ook Christus ons liefgehad heeft en Zichzelf voor ons heeft overgegeven als een offergave en slachtoffer, tot een aangename geur voor God. (Ef. 5:2, HSV)

Wandel in de liefde! Dat staat hier. Is dat een offer? Vaak de minste weg gaan? Jezelf verloochenen achter Jezus aan? Ja, ik denk van wel.


Een aangename geur van Christus

Wat betekent het eigenlijk om een aangename geur van Christus te zijn voor andere mensen?

Want wij zijn voor God een aangename geur van Christus, onder hen die zalig worden en onder hen die verloren gaan; (2 Kor. 2:15, HSV)

Heeft het iets te maken van hoe wij Christus uitdragen in deze wereld? We hebben gelezen dat we moeten wandelen in de liefde. Is dat ook wat hier bedoeld wordt? Hoe kunnen wij elkaar als gelovigen herkennen? Gaat dat om naar welke kerk we gaan?

Hoe kan de wereld zien dat wij Jezus dienen? Gaat dat om onze wekelijkse kerkgang te zien? Of gaat het om de liefde van Jezus die we uitdragen in alles wat we doen?


Weet je het al?

Nou? Weet je al van welke geur jij houdt? En welke geur jij verspreid?


Reactie plaatsen

Reacties

Yvonne
7 maanden geleden

Ja... de minste zijn is soms(of zelfs vaak?) ècht een offer voor mij! Het is ook een weg van jezelf leren loslaten en de ander liefhebben als jezelf... Het evenwicht tussen jezelf of juist de ander meer liefhebben is in de praktijk van het leven, lang niet altijd eenvoudig. Mooi, zoals jij er nu mee bezig bent en met ons deelt!