Geloof alleen

Gepubliceerd op 9 maart 2023 om 11:36

Afgelopen zondag hadden we getuigenissendienst. Één getuigenis van een zuster bleef hangen bij mij. Een vrouw bekeerde zich op haar sterfbed tot Jezus, na een zeer goddeloos leven te hebben geleid. Het verhaal raakte mij zo. Graag deel ik het met je. Hoe groot is ons geloof?


Wil je er voor mij zijn?

De getuigende zuster vertelde dat, toen ze in scheiding lag, een vrouw, die zich in de occulte wereld begaf en een zeer goddeloos leven leidde, de enige was, die haar had geholpen en gesteund, in die moeilijke periode. Dat geeft te denken. Of niet?

Ze verloren elkaar jaren uit het oog, waarna hun paden zich, op een bijzondere manier, weer kruisten. Deze keer had de occult belaste, hulp nodig.  Ze bleek ernstig ziek te zijn. Ze vroeg aan de zuster of ze er voor haar wilde zijn totdat ze zou sterven. De vrouw deed dit en gaf haar een bijbel. Ze kreeg de opdracht van God om stil te zijn.

Tot groot ongenoegen zag de zuster de bijbel na dagen nog steeds gesloten liggen naast het bed van de ernstig zieke vrouw. Op een dag, toen de sterfdag van de vrouw erg dichtbij kwam, hoorde de zuster heel duidelijk Gods stem, Die tegen haar zei dat ze er nu heen moest gaan. Ze bad van tevoren.


Is dat het enige wat ik moet doen?

Eenmaal daar aangekomen stelde de vrouw een dringende vraag: "Vertel!" Verbaasd antwoordde de zuster: "Waarover dan?" "Nou! Over die God van jou! Hoe kom ik nu in de hemel?" De zuster stond opeens met de mond vol tanden. Menselijk gesproken had ze hier geen woorden meer voor. God moest spreken door haar heen.

Ze zei voorzichtig: "door Jezus aan te nemen ben je gered". "Hè? Zei de vrouw.. is dat echt het enige? Hoef ik verder niets te doen?" "Ja, je zonden belijden, alles wat je verkeerd hebt gedaan in je leven vertellen aan God en daarvoor vergeving vragen", zei de zuster. 

Onderhand tolden haar gedachten door het hoofd van de zuster. Kon dit echt werkelijk zomaar? Iemand die zo'n goddeloos en occult leven had geleid en dan nu op het laatst van haar leven kon diegene nog in de hemel komen?

Maar Jezus keek hen aan en zei tegen hen: Bij de mensen is dat onmogelijk, maar bij God zijn alle dingen mogelijk. (Matt. 19:26, HSV)

De vrouw vervolgde. "Nou dan wil ik dat graag doen." Toen vroeg de zuster meerdere keren: "Maar wil je dat echt wel?" De vrouw beaamde steeds dat ze dit echt wilde doen. En zo gebeurde het. De God van de zuster werd ook de God van de zieke vrouw. Ze kwam tot levend geloof in Jezus Christus, waarna ze stierf. Haar ziel was gered. En de zuster.. zij schaamde zich vreselijk voor haar ongeloof.

En Jezus zei tegen hem: Als u kunt geloven, alle dingen zijn mogelijk voor wie gelooft. (Mark. 9:23, HSV)Reactie plaatsen

Reacties

Rita
9 maanden geleden

Dank je wel voor het delen!

Bijbeltijd
9 maanden geleden

Jij Bedankt voor je reactie!

Maak jouw eigen website met JouwWeb