Op reis

Gepubliceerd op 23 augustus 2022 om 16:16

Op onze reis maakten wij nog wel wat mee. Toen Paulus op reis ging wist hij niet wat hij zou tegenkomen, maar wel dat hem boeien en verdrukking te wachten stonden. Maar... staat er.. hij maakte zich nergens zorgen over. Met welk gevoel ging jij/ u op reis? En met welk doel?


Onze vakantie verliep niet altijd even glad

De afgelopen jaren hebben we al best het één en ander meegemaakt tijdens onze vakanties. Autopech en ziekenhuisbezoeken. Onze auto was net op tijd klaar van een heftige reparatie. Het doel van onze vakantie was om te ontstressen, vooral voor echtgenoot R. die een heel druk bedrijf heeft, waarin ik ook wat lichte diensten verricht. 

Ik maakte me best wat zorgen hoor.. over de reis. Maar tegelijk vroegen we Gods zegen over onze reis en vakantie. Lastig om de zorgen dan helemaal los te laten. Herkenbaar?

Deze vakantie is wel iets gebeurd, wat gelukkig goed afliep. Onze jongste maakte een hele nare val. Vanwege haar slechtziendheid is het vooral in de vakantie extra oppassen geblazen. Veel kunnen we helpen voorkomen, maar niet alles, helaas, zoals deze keer. 

Bij een insectenmuseum viel D. over een parasolvoet die, dezelfde kleur had als de vloer, en gebruikt werd als deurstopper. Ze huilde en viel bijna weg. Mijn pols... kreunde ze met een hele zwakke stem. Ik dacht meteen dat het gebroken zou zijn. Ze had die pols al een keer gebroken bij een val van de trampoline. Gelukkig handelde de dame van de receptie erg adequaat. Ik hield D. vast en na een tijdje koeling leek er niets meer aan de hand te zijn. Toch hebben we later voor de zekerheid even een foto laten maken. Toch een ziekenhuisbezoek dus. Behalve twee kapotte knieën zijn we er deze keer goed vanaf gekomen :)

Werp al uw zorgen op Hem, want Hij zorgt voor u. (1 Petr. 5:7, HSV)

 


Maar ik maak mij nergens zorgen over

Nu terug van de vakantie las ik deze tekst. Het kwam echt binnen bij mij en is blijven hangen. Paulus wist dat Gods Geest van stad tot stad getuigde dat hem boeien en verdrukking te wachten stonden... en toch maakte hij zich nergens zorgen over.

Met dit 'weten' ging hij op reis. Maar.. hij was gebonden door de Geest. Hij liet zich dus volledig leiden door Gods Geest en achtte zijn leven niet kostbaar voor zichzelf.

En nu, zie, ik reis, gebonden door de Geest, naar Jeruzalem, en ik weet niet wat ik daar zal tegenkomen,

behalve dan dat de Heilige Geest van stad tot stad getuigt dat mij boeien en verdrukkingen te wachten staan.

Maar ik maak mij nergens zorgen over, en ook acht ik mijn leven niet kostbaar voor mijzelf, opdat ik mijn loop met blijdschap mag volbrengen,

evenals de bediening die ik van de Heere Jezus ontvangen heb om te getuigen van het Evangelie van Gods genade.

(Han. 20:22-24, HSV)

Paulus had een duidelijk doel. Getuigen van het evangelie van Gods genade.


Getuigen op reis

Getuigen mochten wij ook op onze reis. We bezochten een gemeente net over de grens van Brabant, in België. Na de dienst hadden we fijne gesprekken met gemeenteleden. Wat heerlijk om de verbondenheid in Gods Geest te voelen. Ook kreeg ik een gesprek met onze buren over de achtergronden van het wereldgebeuren, waar zij ook inzicht in hadden gekregen, en mocht ik  iets delen over de bijbel. Zij kenden de bijbel niet en wisten helemaal niets van het evangelie, maar stonden er ook niet afwijzend tegenover. Samen met R. heb ik gebeden 's avonds voor het verdere verloop in hun leven.

Toen we in een stadje liepen hoorde ik, op weg naar de auto, een man tegen een andere man praten. Hij noemde tot drie keer toe 'je moet wedergeboren worden'. Wat was dat geweldig om te horen! Ze waren zo in hun gesprek verdiept dat ze mij niet hoorden. Ik riep nog iets. Het was niet de Gods weg. Wat geweldig! Evangelisatie op straat! Jezus leeft! Amen!

...maar u zult de kracht van de Heilige Geest ontvangen, Die over u komen zal; en u zult Mijn getuigen zijn, zowel in Jeruzalem als in heel Judea en Samaria en tot aan het uiterste van de aarde. (Han. 1:8, HSV)

Ja ook wij hebben, net als Paulus, tijdens dit leven, een duidelijke opdracht! Getuigen van Gods grote liefde en dat Jezus Heer is. Het einddoel van ons geloof (in woord en werk) is 'eeuwig leven met Hem'

...en verkrijgt u het einddoel van uw geloof, namelijk de zaligheid van uw zielen. (1 Petr. 1:9, HSV)

 

 


Verblijd u in de hoop. Wees geduldig in de verdrukking. Volhard in het gebed. (Rom. 12:12, HSV)

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.