Mijn tuin

Gepubliceerd op 12 april 2023 om 22:53

Mijn tuin is het visitekaartje van mijn huis. Zo is ook mijn levenshouding het visitekaartje van mijn hart. Jarenlang besefte ik dat niet. Met liefde zorg ik voor mijn tuin. Zorg ik ook met die liefde voor de mensen om mij heen? Zien zij een stralende door God geslepen edelsteen? Lees...


Kleurrijke stenen

Schitter jij ook als een kleurrijke steen in het huis van God?

Met heel mijn kracht heb ik voor het huis van mijn God gereedgemaakt: het goud voor de gouden voorwerpen, het zilver voor de zilveren, het koper voor de koperen, het ijzer voor de ijzeren en het hout voor de houten voorwerpen, onyxstenen en andere stenen als opvulling, sierstenen en kleurrijke stenen, allerlei edelstenen en marmeren stenen in overvloed. (1 Kron. 29:2, HSV)


Mijn tuin als Gods huis

Mijn tuin is het visitekaartje voor mijn huis. Zo is ook mijn levenshouding het visitekaartje voor mijn hart. De mensen kennen en lezen mij als een brief. Jou ook. Hoe gaan wij met die ander om?

U bent onze brief, geschreven in onze harten, gekend en gelezen door alle mensen. (2 Kor. 3:2, HSV)


Zij had de heerlijkheid van God

Hierboven zien we een kostbare steen 'jaspis'. Het heilige Jeruzalem dat nu geestelijk alleen zichtbaar is door de Bruid van Christus, heeft deze uitstraling.

En hij voerde mij weg in de geest op een grote en hoge berg en liet mij de grote stad zien, het heilige Jeruzalem, dat neerdaalde uit de hemel, bij God vandaan.

Zij had de heerlijkheid van God, en haar uitstraling was als een zeer kostbare edelsteen, als een kristalheldere steen jaspis. (Openb. 21:10-11, HSV)


God slijpt ons als edelsteen

Nee. We zijn niet zomaar opeens een stralende edelsteen in Gods koninkrijk. Naarmate God méér wordt in ons leven en wij onze eigen 'ik' afleggen, dan worden we bijgeschaafd.

We beseffen dan dat we van onszelf helemáál niets zijn. Wij zijn zwak, maar Hij is sterk. Dat is een proces wat ons leven lang duurt. We gaan steeds meer stralen als het licht van deze wereld.

Maar Hij heeft tegen mij gezegd: Mijn genade is voor u genoeg, want Mijn kracht wordt in zwakheid volbracht. Daarom zal ik veel liever roemen in mijn zwakheden, opdat de kracht van Christus in mij komt wonen. (2 Kor. 12:9, HSV)

Zo mogen wij een krachtige stralende tuin zijn, waar mensen Jezus doorheen mogen leren kennen. Een tuin, die ontdaan is van het onkruid.«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Rita
5 maanden geleden

Mooi, Ilona!
Hoewel onze tuin niet bepaald een visitekaartje is, doordat we hem slecht kunnen bijhouden, zegt de arend met gespreide vleugels die er ook staat, misschien genoeg.

Ilona Bredewold
5 maanden geleden

Dankjewel… Klopt Rita, De afgelopen jaren heb ik onze tuin niet goed kunnen bijhouden door een burn-out. God was er al die tijd en spreidde Zijn vleugels uit over mij en dat doet Hij ook bij jullie.

Yvonne
5 maanden geleden

Mooi, Ilona! De planten en dieren kunnen er niets aan doen dat ze geworden zijn zoals ze zijn geworden. Met doornen en distelen, angels en scherpe tanden. Het is door ons, dat ze zo geworden zijn. En als ik dan zie, hoe groot Gods genade is, dat het allemaal nu in de lente weer zo mooi groeit en bloeit! Met de paardenbloemen die ik er van de week uittrok(en dat waren er tallozen), moet ik denken aan heoveel moeite de HEERE aan mij moet bijschaven tot ik tot Zijn eer glans... Die penwortels zitten zó diep! Een enkele keer kreeg ik hem er helemaal uit, maar vaak bleef er ook een stuk wortel achter... Dank de HEERE, dat Hij de schepping toch nog zo mooi laat zijn en ons laat leren, hoe dankbaar we mogen zijn voor zijn genade en onmetelijke liefde!

Bijbeltijd
4 maanden geleden

Prachtig Yvonne, ja dat we zo diep geworteld mogen zijn als de paardenbloem!

Ine
5 maanden geleden

Wat een mooie blog! We zijn gebroken, maar Hij maakt ons heel, schaaft ons bij en laat ons stralen. Doet mij denken aan de stukjes zee glas waar ik dagelijks naar zoek op het strand, gebroken stukken glas die door het tij door de golven massa’s jaren lang geslepen worden tot mooie kleine juweeltjes, elk een eigen vorm en kleur.

Bijbeltijd
5 maanden geleden

Wat een mooi beeld van dat zeeglas. Dankjewel voor je fijne en bemoedigende reactie! Kwam precies op het juiste moment binnen.